Effektiv rekrytering av er nästa marknadschef

Vi hjälper er med en effektiv och noggrann rekrytering av er nästa marknadschef – som tar er marknadsföring till nya nivåer! Vi har genomfört flera lyckade rekryteringar av marknadschefer för företag över hela Sverige.

40 års erfarenhet inom rekrytering av marknadschefer

Är ni i behov av att förstärka er verksamhet inom marknad, sälj och kommunikation? Finnveden Executive har närmare 40 års erfarenhet av i rekryteringsbranschen. Genom åren har vi genomfört otaliga och lyckade rekryteringar av marknadschefer/CMO:s på företag i vitt skilda branscher. Vi lägger stor vikt vid noggrannhet i varje steg för att ingenting ska lämnas åt slumpen.

Att ta fram en tydlig och informativ befattningsbeskrivning när man rekryterar för rollen som marknadschef är viktigt för att attrahera rätt person. När vi gallrar bland inkommande ansökningar väljer vi omsorgsfullt ut kandidater som har rätt erfarenhet, kompetens, attityd och personlighet. Vi genomför flera intervjuer och grundliga tester för att rekryteringen av er marknadschef ska bli så träffsäker som möjligt. När vi har ett fåtal kandidater kvar i processen gör vi noggranna referenstagningar och lägger stor vikt vid att kontrollera kandidatens bakgrund och tidigare erfarenhet.

Våra rekryteringsexperter har erfarenhet från bland annat försäljning och marknad och har allihop haft ledande befattningar i det privata näringslivet såväl som i offentlig verksamhet. Vi vet vad som krävs för att hitta rätt individ med rätt kompetens för rollen som marknadschef på ert företag. De personliga egenskaperna och rätt attityd är viktiga för att kandidaten ska passa in i er företagskultur. Vi vill först lära känna vår uppdragsgivare och tillsammans gå igenom kravprofilen för att säkerställa att rekryteringen av er marknadschef blir en lyckad affär som bidrar till framgång.

Kom igång redan idag med att rekrytera er nästa marknadschef!

Ring oss

 

Välj Finnveden för en lyckad rekrytering av er nya marknadschef

Efter 40 år av rekryteringar har vi samlat på oss en stor erfarenhet och kunskap om rekryteringar inom marknad och försäljning. Vi har flera lyckade rekryteringar av marknadschefer bakom oss – och fler kommer det bli framöver då marknadsföring blir allt viktigare.

Vi har bland annat rekryterat inom marknadsföring för:

Se alla våra genomföra rekryteringar ›

           

 

Rollbeskrivning – vad gör en marknadschef?

Att arbeta som en marknadschef kan innebära ett stort ansvar och varierade arbetsuppgifter. Som marknadschef bör man ha en övergripande koll på marknadsföring och hur man kan synas bäst i olika kanaler. Att som chef för marknadsföring ha arbetat med att driva trafik ifrån olika kanaler är en stor fördel. Man bör också ha förståelse för företagsekonomi då det kan innebära budgetansvar i rollen.

Marknadschefen kan ha ett krävande jobb som både är operationellt och strategiskt beroende på hur stort företaget är. Man bör därför ha arbetat som marknadsförare innan man kan axla rollen som marknadschef.

En marknadschef bör också ha ett stort digitalt intresse då marknadsföringen utvecklas hela tiden. Att alltid hålla koll på senaste nytt inom olika verktyg och trender är därför av yttersta vikt. De digitala trenderna blir allt viktigare att följa – och det är något vi märker när vi rekryterar marknadschefer åt våra kunder. Uppdragsbeskrivningarna blir allt mer fokuserade på kunskap om digital marknadsföring och analys.

Vi på Finnveden har en god kunskap i hur man bäst utför en lyckad rekrytering av en marknadschef, men även för andra chefs-roller. VI rekryterar aktivt roller som försäljningschefer och ekonomichefer.