Hem / Referenser / Finnveden Executives hittade rätt ledare till Brenderup Groups

Finnveden Executives hittade rätt ledare till Brenderup Groups

När en av europaledarna inom trailers och släpvagnar sökte en ledare inom affärsutveckling och innovation, fick Finnveden Executives Ulrika Danielsson uppdraget att hitta rätt person.

En strategiskt viktig rekrytering för Brenderup Groups utveckling.”

”En etablerad relation och ett ömsesidigt förtroende underlättar i samband med en så strategiskt viktig rekrytering”, säger Björn Rosberg som är HR- och kommunikationsdirektör på Brenderup Group.

Brenderup Group är en av Europas ledande leverantörer av trailers och släpvagnar för professionella användare och privatkonsumenter. Företaget har också Europas största flotta av hyrsläp. Företaget har en anrik historia; det grundades 1936 och har under åren ingått i kända industrikoncerner som Eldon och Thule. 2004 bildades Brenderup Group och i dag ägs verksamheten av Storskogen.

”Tillsammans är vi 400 medarbetare som omsätter drygt en miljard kronor i sju länder”, berättar Björn Rosberg.

”Vi vill vara marknadens ledande leverantör av premiumtrailers: funktionella och tillförlitliga släpvagnar av hög kvalitet. Vi har haft en mycket bra utveckling de senaste åren då vi har presenterat nya produkter och tagit marknadsandelar. Framöver kommer vi att lägga ännu mer fokus på utveckling och innovation av nya produkter och lösningar. Därför har vi rekryterat en affärsutvecklings- och innovationsdirektör med uppdraget att leda arbetet. Det handlar om en rekrytering som syftar till att få in rätt kompetens för framtiden. Den betyder jättemycket för vår utvecklig framöver.”

Ulrika Danielsson fick förtroendet att ansvara för den strategiskt viktiga rekryteringen.

Önskelistan var lång…

”Vi letade efter en kombination av rätt erfarenheter, gärna från en större internationell organisation som kunde tillföra vår – något mindre internationella organisation – nya perspektiv. Samtidigt ställde vi vissa krav på personlighet och kompetens. Vi har valt att organisera R&D, Category Management och Purchasing under en och samma person. Det är lite oortodoxt och ställer speciella krav på den som ska leda organisationen”, resonerar Björn Rosberg.

Att kunna lita till en rekryteringsprocess som bygger på etablerade relationer och långsiktigt förtroende är viktigt för Brenderup Group, och blir naturligtvis extra betydelsefullt när man befinner sig i en strategiskt kritisk fas, konstaterar Björn Rosberg:

”Ulrika är professionell, har hög integritet och är seriös. Hon lovar inte för mycket och är redan från början tydlig med vilka utmaningar som väntar. Dessutom presenterar hon alternativa angreppssätt som man kan diskutera kring. Ulrika ser verkligen till att kunden är med på banan och att vi förstår varandra.”

”Vi upplevde att rekryteringsprocessen fungerade väldigt bra. Ulrika var mycket engagerad genom hela processen och lade ner tid och kraft på att lära sig och förstå vår verksamhet och organisation – och då inte bara oss i ledningen. Hon var med ute i verksamheten och intervjuade även flera av våra chefer för att skapa sig en bild av vårt kompetensbehov. Men hon gjorde det på ett effektivt sätt och hushållade med både vår och sin tid. Resultatet var att hon snabbt greppade uppdraget och vad rekryteringen betydde för organisationen.”

Björn Rosberg
HR- och kommunikationsdirektör

Recruitment consultants

Roger Johansson

Roger Johansson

Senior recruitment and partner

Martin Damberg

Martin Damberg

Senior recruitment and partner

Christina Cajtoft

Christina Cajtoft

Senior recruitment and partner

Malin Classon

Malin Classon

Senior recruitment and partner

Rekryteringskonsulter

Roger Johansson

Roger Johansson

Senior rekryteringskonsult och partner

Martin Dambergs

Martin Dambergs

Senior rekryteringskonsult och partner

Christina Cajtoft

Christina Cajtoft

Senior rekryteringskonsult och partner

Malin Classon

Malin Classon

Senior rekryteringskonsult och partner