Hem / Referenser / I Finnveden Executive har Recticel AB hittat en långsiktig samarbetspartner

I Finnveden Executive har Recticel AB hittat en långsiktig samarbetspartner

Finnveden Executive kan det regionala näringslivet men har också värdefulla insikter i internationellt näringsliv

Som global marknadsledare inom polyuretancellplast prioriterar Recticel-koncernen kompetens med internationell erfarenhet.

I Finnveden Executive har Recticel AB hittat en långsiktig samarbetspartner som kan processindustrins behov och förstår den globala dynamiken.

Recticel är marknadsledande inom polyuretancellplast, ett mjukt och isolerande material med många tillämpningar. Kunderna finns inom fyra affärsområden; Flexible Foams, Bedding, Insulation och Automotive.

”Det innebär att våra produkter bland annat finns i bilsäten, sittmöbler och madrasser, men också i ljudabsorbenter och olika typer av isolering för bygg-, transport- och industrisektorn”, förklarar Rebecka Ek som är HR-Chef för Recticel AB. 

Svenskt huvudkontor och produktion finns i småländska Gislaved och företaget har även en tillverkande enhet i Mönsterås. Företaget grundades 1920 men ingår sedan 1972 i den börsnoterade Recticel-koncernen som finns i 28 länder, har 7 900 medarbetare och en omsättning på cirka 1,46 miljarder €. Recticel är börsnoterat vid på NYSE Euronext.

Internationell erfarenhet

Det svenska bolaget har 200 medarbetare och kravprofilen vässas hela tiden. Intensifierad produktutveckling, produktionsoptimering och den pågående globaliseringen är faktorer som påverkar.

”För oss är det en utmaning att rekrytera ledare och specialister som har erfarenhet av internationell processindustri och som har förståelse för hur multinationella organisationer jobbar. Vi tillhör en europeisk koncern med koncernkontor i Bryssel och det är avgörande att våra svenska ledare förstår allt från hur affärssystemen fungerar till hur det är att representera vår verksamhet i en internationell ledningsgrupp”, konstaterar Rebecka Ek.

Kräver ingen omstart

I samarbete med Finnveden Executives Martin Dambergs har Recticel rekryterat tre tunga tjänster; en Plant Manager, en Plant Controller för Sverige och Norge samt en nordisk inköpschef. Helt olika typer av tjänster som har krävt en kombination av traditionella rekryteringskanaler och search.

”Jag upplever att Finnveden Executive är seriösa och proffsiga. De har ägnat de båda rekryteringarna stor omsorg och har presenterat bra kandidater med rätt kompetens och bakgrund. Att hitta rätt profiler med erfarenhet av självständigt ledarskap och beslutsfattande i internationell miljö är inte helt lätt. Martin har förstått vår verksamhet och våra behov. Det betyder att vi inte behöver börja om från början inför varje ny rekrytering – och det är viktigt.”

Konsten att möta förändringar

Finnveden Executive kan det regionala näringslivet men har också värdefulla insikter i internationellt näringsliv och de krav som ställs i takt med den ökande globaliseringen, menar Rebecka.

”Affärskulturen har förändrats otroligt mycket de senaste tio åren. Processer och kommunikationsmönster är annorlunda och arbetsbeskrivningarna är inte lika tydliga. Men det är inte bara globaliseringen som påverkar vår verksamhet. Vi har också ett spännande generationsskifte på gång. I dag måste vi ha ett starkt arbetsgivarvarumärke för att attrahera unga kompetenser och får dem att stanna. Den nya generationen ställer krav på sina arbetsgivare – det är de som väljer oss och inte vi som väljer dem. Här är Finnveden Executive en bra diskussionspartner, vi har haft många inspirerande och givande samtal om de här frågorna.”

”Jag upplever att Finnveden Executive är seriösa och proffsiga. De har ägnat de båda rekryteringarna stor omsorg och har presenterat bra kandidater med rätt kompetens och bakgrund.”

Rebecka Ek
HR-Chef, Recticel AB

Recruitment consultants

Roger Johansson

Roger Johansson

Senior recruitment and partner

Martin Damberg

Martin Damberg

Senior recruitment and partner

Christina Cajtoft

Christina Cajtoft

Senior recruitment and partner

Malin Classon

Malin Classon

Senior recruitment and partner

Rekryteringskonsulter

Roger Johansson

Roger Johansson

Senior rekryteringskonsult och partner

Martin Dambergs

Martin Dambergs

Senior rekryteringskonsult och partner

Christina Cajtoft

Christina Cajtoft

Senior rekryteringskonsult och partner

Malin Classon

Malin Classon

Senior rekryteringskonsult och partner