Hem / Referenser / ”Rekryteringskonsulten är vår radar”

”Rekryteringskonsulten är vår radar”

Steget från entreprenörsdriven glasproduktion i Småland till en kooperativ ostspecialist i Västergötland är inte så långt som man kan tro.

Steget från entreprenörsdriven glasproduktion i Småland till en kooperativ ostspecialist i Västergötland är inte så långt som man kan tro. För Magnus Andersson, VD på Wernersson ost i Ulricehamn, blev den egna rekryteringen början på en vällagrad relation med Finnveden Executive.

Magnus Andersson har en lång bakgrund inom dagligvaruhandeln och har bland annat jobbat inom Orkla-koncernen och Malaco Leaf (som i dag ingår i Cloetta). Närmast kommer han från en tjänst som chef för Orrefors Kosta Boda-koncernen.

”Jag hade faktiskt inga planer på att byta jobb, men så fick jag frågan, träffade Martin Dambergs och blev väldigt intresserad av uppdraget att leda Wernersson ost”, berättar Magnus Andersson.

Wernersson Ost i Ulricehamn är Sveriges ledande ostspecialist. Företaget köper in kvalitetsost från producenter runtom i världen; osten lagras och vidareförädlas sedan i det västgötska ostmeckat. Bland kunderna finns dagligvaruhandeln i hela Norden. Wernersson ingår i den norska kooperativägda Tine-koncernen som är Norges största leverantör av mejeriprodukter.

Framförallt var det två saker som lockade.

”Mitt hjärta klappar ju lite extra för dagligvaruhandeln och de produkter som relaterar till den branschen – jag gillar tempot! Den andra biten var att Wernersson ost ingår i en bondeägd koncern.”

Fick nya perspektiv

Från början var han lite skeptisk.

”Jag jobbade ju i en väldigt entreprenörsdriven verksamhet, vilket fick mig att fundera över om min personlighet skulle komma till sin rätt i en kooperativ koncern. Så jag var lite avvaktande, samtidigt som jag tyckte det var väldigt spännande. Men här gav Martin mig alla de svar som jag behövde. Han beskrev tjänsten, förklarade upplägget och de organisatoriska frågorna och såg till att jag fick träffa personer från organisationen som kunde hjälpa mig att räta ut frågetecknen. Han gav mig de rätta perspektiven med resultatet att jag blev mycket intresserad av tjänsten”, förklarar Magnus Andersson som efter snart två år på posten har nyanserat sin bild ytterligare.

”Nu när jag har kommit in i det så ser jag en otrolig charm i den här ägandeformen – det finns en helt annan långsiktighet. Jag besökte en av medlemmarna, ett familjelantbruk där elfte generationen är på väg in i verksamheten, och det är häftigt! I en framtid där vi måste fråga oss vad som är mest hållbart över tid så kanske det är den här bolagsformen som är den rätta? Samtidigt har vi en spännande resa framför oss där vi kommer att kunna fokusera ännu mer på affären och lönsamheten.”

Tydlighet och trygghet

Magnus Andersson säger att han upplevde rekryteringsprocessen som mycket professionell.

Fortsatt förtroende

Hans erfarenhet av processen ledde också till att Martin Dambergs fick fortsatt förtroende vid rekryteringen av en CFO.

”Att hitta medarbetare med rätt personlighet och attityd är i många fall viktigare än branscherfarenhet. Som rekryteringskonsult måste Martin vara min radar därute – det är han som måste hitta de där personligheterna som jag vill ha omkring mig. Det tycker jag han har gjort på ett bra sätt, vilket också har lett till fler uppdrag. Förmågan att sätta sig in i vårt företag och de utmaningar och möjligheter som vi har framför oss är avgörande. För oss är det också viktigt att ha en lokal partner som har ett starkt nätverk i regionen och som vill vara med på vår resa. Det har Martin och Finnveden Executive förstått.”

”Det var tydliga möten och bra och snabb feedback. Under intervjuerna fick jag möjlighet att både ge och ta. Som kandidat har jag blivit bemött på ett sätt som jag uppskattar. Jag gillade också arbetssättet där alla möten med Martin bidrog till att skapa en bild av uppdragsgivarens företagskultur. I mötena blev han Wernerssons förlängda arm.”

Magnus Andersson
VD, Wernersson ost

Recruitment consultants

Roger Johansson

Roger Johansson

Senior recruitment and partner

Martin Damberg

Martin Damberg

Senior recruitment and partner

Christina Cajtoft

Christina Cajtoft

Senior recruitment and partner

Malin Classon

Malin Classon

Senior recruitment and partner

Rekryteringskonsulter

Roger Johansson

Roger Johansson

Senior rekryteringskonsult och partner

Martin Dambergs

Martin Dambergs

Senior rekryteringskonsult och partner

Christina Cajtoft

Christina Cajtoft

Senior rekryteringskonsult och partner

Malin Classon

Malin Classon

Senior rekryteringskonsult och partner