Hem / Referenser / Rekrytering av global IT-chef och CIO på Axelent

Rekrytering av global IT-chef och CIO på Axelent

Vem vågar tacka ja till ett nytt jobb på andra sidan jordklotet – utan att ha träffat företagsledningen eller fått se verksamheten på plats?

Global rekryteringsprocess med digitala verktyg

Efter nästan tre år som chef för Roxtec Operations i Shanghai bestämde familjen Jartelius att det var dags att flytta hem till Sverige. Johan Jartelius är Blekingebo, från Karlskrona, och har en lång karriär bakom sig inom IT. Under många år jobbade han på Tarkett med internationell implementering av affärssystem. De senaste 10 åren har han varit verksam inom Roxtec, de första sju som CIO och de tre senaste som regionalt ansvarig för produktion, logistik, kundtjänst, inköp och kvalitet i Asien.

”Tillsammans med Roxtec fick jag vara med på en jättespännande tillväxtresa där jag också fick chansen att vara delaktig i företagets utveckling i Asien, ett förordnande som gick ut under förra året”, berättar Johan Jartelius.
”Jag hade ett jobb att komma hem till, men min fru hade inte sin anställning kvar och mina barn skulle ändå byta skola. Det var ett unikt tillfälle för hela familjen att fundera över framtiden och vad vi ville göra. Och för mig var det en möjlighet att se mig om på marknaden och se om det fanns några nya intressanta uppdrag. Det var så jag upptäckte Axelent.”

Expansiva företagsgruppen Axelent Group har sin bas i Gnosjöregionen och specialiserar sig på automation, maskinsäkerhet och smarta totallösningar för en säker och effektiv arbetsmiljö inom industri och lager. Axelent Group har fyra dotterbolag med cirka 300 medarbetare globalt och finns representerat i 50 länder. Huvudkontoret finns i anslutning till den toppmoderna produktionsanläggningen i Hillerstorp. Och det var just möjligheten att få vara med på ännu en tillväxtresa som lockade Johan Jartelius.

”Jag befann mig i en situation där jag kunde unna mig att vara lite kräsen och uppdraget som Global IT-chef och CIO på Axelent gjorde mig intresserad eftersom jag har gjort den här resan tidigare och vet vad jag kan tillföra. Möjligheten att få vara med och dra upp strategin inför framtiden och insikten att jag faktiskt skulle kunna bidra med förändringar var väldigt lockande. Och så tyckte jag om storleken på bolaget. I de riktigt stora bolagen blir du mest en kugge i maskineriet. Axelent är redan en betydande aktör och kommer att bli ännu större – men det är fortfarande ett bolag med utrymme för det personliga.”

Johan Jartelius tog kontakt med Martin Dambergs på Finnveden Executive för att få veta mer om tjänsten – och här påbörjades en digital rekryteringsprocess med rekryterare och kandidat på varsin sida jordklotet. I somras gick flyttlasset till Jönköping.

”Det blir faktiskt mer avslappnat när du inte ska sitta på ett kontor och vänta på att få möta rekryteringskonsulten eller din eventuellt framtida arbetsgivare. Dessutom är Martin väldigt professionell, han är skicklig på att föra en avspänd och naturlig dialog där man som kandidat känner att man får komma till sin rätt.”

Rekryteringsprocessen omfattade ett flertal videobaserade intervjuer där stora delar av Axelents ledning deltog i varje möte.

”Jag upplevde att alla var väldigt engagerade och intresserade. Martin var också bra på att förklara för mig hur Axelent fungerar och vad jag förväntades bidra med i min roll. När jag sedan mötte ledningen så stämde den bild som jag hade fått av företaget. För mig är det värderingsstyrda väldigt viktigt. Att som rekryteringskonsult och tredje part ha den insikten som krävs för att förmedla ett företags värderingar är inte helt lätt, men det lyckades Martin verkligen med.”

”Att man inte träffar rekryteringskonsulten och företagets representanter personligen – eller får chansen att se företagets verksamhet på plats – är förstås ovanligt. Men Johan Jartelius upplevde processen som odelat positiv.”

Johan Jartelius

Recruitment consultants

Roger Johansson

Roger Johansson

Senior recruitment and partner

Martin Damberg

Martin Damberg

Senior recruitment and partner

Christina Cajtoft

Christina Cajtoft

Senior recruitment and partner

Malin Classon

Malin Classon

Senior recruitment and partner

Rekryteringskonsulter

Roger Johansson

Roger Johansson

Senior rekryteringskonsult och partner

Martin Dambergs

Martin Dambergs

Senior rekryteringskonsult och partner

Christina Cajtoft

Christina Cajtoft

Senior rekryteringskonsult och partner

Malin Classon

Malin Classon

Senior rekryteringskonsult och partner