Chefsrekrytering - Effektiv rekrytering av er nästa chef

Att rekrytera in rätt personer till chefsroller, företagsledning och styrelse är den strategiskt viktigaste aktiviteten i en organisation.

Tack vare ett stabilt, gediget och framgångsrikt arbete under 40 år, har vi byggt upp ett starkt varumärke och vi får idag nästan uteslutande våra uppdrag på rekommendation. Detta öppnar även upp dörrar för chefsrekrytering i vår Executive Search. Vårt search-nätverk och välsorterade kandidatdatabas är tillgångar som erbjuds dig när du anlitar oss för chefsrekrytering.

Chefsrekrytering över hela Sverige

Finnveden Executive arbetar med chefsrekrytering över hela Sverige och har kontor i Göteborg, Jönköping, Stockholm och Värnamo. Med vår långa erfarenhet och riktade fokus har vi hjälp ett stort antal företag att växa och utvecklas genom vår specialistrekrytering.

Varmt välkommen att kontakta oss så berättar vi mer om oss och hur vi skulle kunna hjälpa er med chefsrekrytering.

Ring oss

 

40 års erfarenhet inom rekrytering av chefer

Våra chefsrekryterare har erfarenhet från de flesta branscher och ledande positioner i ett företag/verksamhet. Med denna erfarenhet kan vi på bästa möjliga sätt hitta rätt kandidater, för att sedan göra en korrekt och värdefull rekrytering av er nästa chef. Det är bland annat vår erfarenhet som gör att så många väljer att rekrytera med Finnveden Executive.

Vi rekryterar chefer bland annat inom inköp, försäljning och ekonomi:

Utöver det så rekryterar vi även chefer inom:

 

Finnvedens effektiva process för chefsrekrytering

Vi har arbetat fram en tydlig och träffsäker rekryteringsprocess som vi använder oss av vid chefsrekrytering.

 1. ANALYS
  I den första delen som vi kallar analys så utför vi en grundlig faktainsamling av bolaget, verksamheten, arbetssätt, affärsverksamhet samt om befattningen.
  Detta genomförs bland annat med workshops och/eller intervjuer med uppdragsgivaren. Därefter sker en omfattande inläsning av informationsmaterial så som rapporter och webbsidor.
 2. UPPRÄTTANDE AV BEFATTNING- & KRAVPROFIL
  Utifrån analys-delen så upprättas ett utkast på kravprofilen för att säkerställa att vi förstått bolaget och dess behov på ett korrekt sätt. Dessa dokument ska sedan godkännas av uppdragsgivaren.
 3. ANNONSERING
  Vi upprättar utkast på annonstexter för vår egen hemsida samt säkerställer att dessa är optimerade för publicering i media, sökmotorer och webb.
  Vi tar även fram andra förslag på annonseringsplatser och detta ska sedan godkännas av uppdragsgivaren.
 4. SEARCH
  VI använder oss av vårt upparbetade Search-nätverk där vi söker efter kandidater i vår egna databas, bland våra nätverk, kandidater bland utvalda bolag samt via LinkedIn och sökmotorer.
 5. INTERVJUER & ADMINISTRATION
  Finnveden ansvarar för all kommunikation och hantering av rekryteringsprocessen för vår chefsrekrytering. Vi tar emot ansökningar, går igenom urval av kandidater, kontaktar kandidater för intervju för att sedan presentera dessa för uppdragsgivaren.  Våra konsulter genomför även djupgående intervjuer med de utvalda kandidaterna.
  I arbetet ingår även tester av psykologiska personlighetstester samt bakgrundskontroller.
 6. BESLUT OM KANDIDAT FÖR BEFATTNINGEN
  Vi låter uppdragsgivaren fatta det slutgiltiga beslutet om vilken kandidat som ska erbjudas det aktuella uppdraget. Uppdragsgivaren kontaktar sedan kandidaten med detta beskedet och påbörjar slutgiltiga förhandlingar.
 7. UPPFÖLJNING OCH UTVÄRDERING
  Den ansvarige konsulten följer sedan upp ärendet inom 6 månader efter att kandidaten har påbörjat sin anställning.