Hem / Referenser / Grundlig analys gav relevant urval

Grundlig analys gav relevant urval

“Finnveden Executive gör ett gediget arbete, inte minst inledningsvis, då man verkligen vinnlägger sig om att ta reda på vilka vi är och vem vi behöver”

Stora Enso Packaging Solution är en del av Stora Enso som utvecklar och producerar fiberbaserade förpackningslösningar. De finns i alla steg i värdekedjan, från materialtillverkning till färdig förpackningslösning och erbjuder sina lösningar till varumärkesägare och detaljister, samt andra ledande konverterare. Finnveden Executive har hjälpt Stora Enso Packaging Solution med rekrytering av strategiska viktiga roller under flera år.

Peter Torstensson är ansvarig för Stora Enso Packagings nordiska verksamhet. Han berättar att verksamheten i Sverige består av tre stora wellpappfabriker, i Skene, Jönköping och Vikingstad. Man har även en mindre verksamhet i Jönköping, June, samt verksamhet med lite annan inriktning i Norrköping. Företaget har ca 400 anställda i Sverige och omsätter omkring en miljard.

Människorna som gör skillnad

Wellpappindustrin är en lokal verksamhet eftersom materialet är dyrt att transportera. Internationalisering är därför inte aktuellt utan tillverkning sker lokalt och kompetenserna man letar efter är till anläggningarna i Skene, Vikingstad och Jönköping.

”Vi ser ett ständigt ökande krav på teknisk kompetens från våra kunder. De förbättringskrav som vi behöver leva upp till handlar om att utveckla lättare material, mer miljövänliga produkter och tillverkningstekniker och bättre kvalitet på trycket på våra förpackningar. Vi ser också att utvecklingen går mer och mer mot förpackningar med inbyggd intelligens. Det gör att vi behöver stark kompetens hos vår personal”, förklarar Peter Torstensson. Detta är naturligtvis faktorer som spelar roll vid rekrytering. ”Som med mogen industri i allmänhet är det också så att alla i branschen sitter på ungefär samma maskinpark, då blir det människorna som gör skillnad”, säger han.

Relevant urval

Det finns en historia med Finnveden Executive som går längre tillbaka än Peters tid på företaget, men under den tid han funnits med har man använt sig av dem vid flera tillfällen. Den första rekryteringen Peter och Finnveden Executive gjorde tillsammans var för att tillsätta en ny roll på företaget. ”Vi letade efter en produktchef och hade inledningsvis lagt jobbet på en annan aktör, som inte lyckades hitta några aktuella kandidater till tjänsten. Det gjorde att vi avslutade det samarbetet och gick till Finnveden Executive istället, och man kom tillbaka med ett väldigt relevant urval. Det gjorde att vi i slutändan kunde välja mellan flera personer med rätt kompetenser för uppdraget”, berättar Peter.

Intimt och med spetskompetens

”Finnveden Executive gör ett gediget arbete, inte minst inledningsvis, då man verkligen vinnlägger sig om att ta reda på vilka vi är och vem vi behöver. Jag upplever Finnvedens sätt att arbeta som ganska intimt. De är inte jättestora men har spetskompetens. Som kund får man verkligen känna att man får all den uppmärksamhet som uppdraget kräver. Vi har haft samma huvudkontakt vid alla de rekryteringar som Finnveden Executive hjälpt oss med, och det har varit en mycket bra relation, och i arbetet har vi även lärt känna hela teamet bakom.”

Utöver att mycket tid och möda läggs ner från Finnveden Executives sida har Peter Torstensson känt sig trygg med deras sätt att agera genom alla relevanta kanaler för att hitta rätt.

God kommunikation och uppföljning

Peter Torstensson är nöjd med hur kommunikationen har fungerat både under själva rekryteringsprocessen och efteråt. ”Det har varit en dialog på en bra nivå, med statusuppdateringar och förtydliganden när det har behövts. En av anledningarna till att man lämnar bort rekryteringsarbetet är ju att man helt enkelt inte har tid att delta i alla steg och då är det viktigt att man känner sig trygg med den som gör jobbet. Även avslutning och uppföljning har fungerat bra. Det finns ett stort ansvarstagande hos Finnveden Executive och de visar stort intresse för resultatet av sina rekryteringar.

”Finnveden Executive gör ett gediget arbete, inte minst inledningsvis, då man verkligen vinnlägger sig om att ta reda på vilka vi är och vem vi behöver. ”

Peter Torstensson
Nordiska verksamhetansvarig, Stora Enso Packagings

Recruitment consultants

Roger Johansson

Roger Johansson

Senior recruitment and partner

Martin Damberg

Martin Damberg

Senior recruitment and partner

Christina Cajtoft

Christina Cajtoft

Senior recruitment and partner

Malin Classon

Malin Classon

Senior recruitment and partner

Rekryteringskonsulter

Roger Johansson

Roger Johansson

Senior rekryteringskonsult och partner

Martin Dambergs

Martin Dambergs

Senior rekryteringskonsult och partner

Christina Cajtoft

Christina Cajtoft

Senior rekryteringskonsult och partner

Malin Classon

Malin Classon

Senior rekryteringskonsult och partner