Företaget växer kraftigt och är marknadsledande inom sin bransch. Man står inför större investeringar och framtidstron är mycket stark. Företaget ingår i en större internationell koncern och har en stabil ägarstruktur samt en långsiktighet i sitt agerande. Man har produktutveckling, produktion, försäljning i Sverige, närmare bestämt i Småland. Företaget har ca 1000 anställda.

Som Head of Finance har du det övergripande ansvaret för ekonomiavdelningen inom den svenska verksamheten. Tjänsten är bred, du kommer att arbeta med helheten inom ekonomi men även vara en viktig kugge i ledningens arbete med att driva och utveckla bolaget.

Ditt uppdrag

Som Head of Finance ansvarar du för verksamhetens ekonomiplanering och uppföljning, budget, prognoser, finansförvaltning och ekonomiska utredningar. Du förväntas även ha en aktiv roll som övergripande business controller och du kommer därigenom också vara operationellt aktiv i organisationen. Du deltar i många olika processer så som investeringar och kalkyleringar.

Du stöttar den operativa verksamheten genom analyser och uppföljningar. Du är också proaktiv och föreslår förbättringar för att utveckla nyckeltalen i rätt riktning. Till din hjälp har du några erfarna controllers.

Din profil

Vi söker dig som är civilekonom, med examen från högskola eller universitet, med ett antal års erfarenhet från en liknande position i ett tillverkande företag. Vi ser gärna att du har erfarenhet från bolag med internationell verksamhet. Du har intresse och förmåga att sätta dig in i verksamheten, genomföra kvalificerade analyser samt koppla ihop siffrorna och verksamheten på ett affärsmässigt sätt. Du har förmåga att tidigt identifiera problem samt vara lösningsorienterad.

Vi vill att du som person är genuint intresserad av människor och ledarskap. Organisationen utgår från ett lagbaserat arbetssätt och det är nödvändigt att ledarskapet bygger på lyhördhet, samverkan och delegering.

Du är strategisk, framtidsorienterad och med ett genuint intresse av att driva förbättringsarbete. Du är strukturerad, resultatinriktad och har en analytisk blick samtidigt som du är lyhörd och har en mycket god kommunikativ förmåga i tal och skrift. Utöver svenska språket behärskar du engelska både i tal och skrift.

Kontaktuppgifter och ansökan

För ytterligare information är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Martin Dambergs tfn +46 72 206 20 84. Då urval sker löpande vill vi ha din ansökan snarast. Ansökan till tjänsten sker via Finnveden Executives hemsida, http://www.finnvedenexecutive.se

Välkommen med din ansökan!