Professionell rekrytering av försäljningschefer

När vi på Finnveden Executive får i uppdrag att rekrytera försäljningschefer så ska kandidaterna bland annat besitta starka egenskaper som ledare. Tidigt i processen kommer vi lära känna vår uppdragsgivare för att kunna skapa en enhetlig bild och en precis kravprofil inför rekryteringen av er nästa försäljningschef.

Att rekrytera en försäljningschef på ett effektivt sätt

Efter vår noggranna beskrivning inför rollen som försäljningschef går vi igenom processen av att gallra fram rätt kandidat för uppdraget. Vi väljer ut kandidaterna som har rätt kompetens, erfarenhet, personlighet och attityd för rollen som försäljningschef. För att rekrytera bästa möjliga försäljningschef kommer vi utföra intervjuer och olika typer av tester som en del av processen. Detta gör vi för att kunna säkerhetsställa att kandidaten klarar av de tuffa krav som ofta tillkommer för försäljningschefer.

Kom igång med rekryteringen av er nya försäljningschef

Ring oss

 

Vi rekryterade av försäljningschef åt Laserkraft

Laserkraft som är specialister inom skärande behandling behövde en ny försäljningschef.
Läs mer om den lyckade rekryteringen av försäljningschef här ›

Laserkraft

 

Vad är en försäljningschef & vad kan uppdraget innebära?

En försäljningschef kan komma i många skepnader på bolag i olika faser:

För att det ska vara en optimerad rekrytering av försäljningschef åt vår uppdragsgivare är alla i teamet delaktiga för att gemensamt lyckas prestera en framgångsrik rekryteringsprocess. Detta innebär att mot slutet av processen gör vi noggranna referenstagningar samt bakgrundskontroller och erfarenhetskontroller med de fåtal kandidater som är kvar. Vi på Finnveden har effektivt rekryterat försäljningschefer sedan 1984!

Vi rekryterar inte bara försäljningschefer åt våra kunder. Vi rekryterar även:

Vad gör en bra försäljningschef?

En duktig och erfarenhet försäljningschef bör ha vissa egenskaper som skapar mervärde för bolaget och förstår kundernas behov. En av de viktigaste egenskaperna som försäljningschefen bör ha är att kunna motivera sina säljare. Nyckeln till detta är att veta vad säljarna drivs av och vilka styrkor de besitter.

Försäljningschefen bör också vara en god kommunikatör eftersom säljarna behöver feedback i sitt arbete. En försäljningschef som ger både bra och konstruktiv feedback kommer ha större chans att lyckas i sitt arbete och få förtroende för sina kollegor.

Med vår noggranna process kan vi rekrytera en försäljningschef som lever upp till de tuffa kravens som ställs.

Vad har en försäljningschef för lön?

Marknadslönen för en försäljningschef ligger på cirka 50.000 – 100.000 kr/mån beroende på bland annat bransch och storlek på företaget. På Unionen kan du läsa mer om hur mycket en försäljningschef kan tjäna.