”Finnveden Executive lämnar inget åt slumpen”

Klockrena behovsanalyser och kandidatprofiler har lett till ett långsiktigt samarbete mellan teknikkonsultbolaget Bengt Dahlgren Göteborg AB och Finnveden Executives Anne Palmgren.

 ”Anne är ruskigt bra på analysen – den träffar mitt i prick”, säger VD Michael Walmerud.

Bengt Dahlgren AB är ett privatägt teknikkonsultföretag inom samhällsbyggnadssektorn med fokus på installation, energi och miljöfrågor. Företaget grundades 1952, och har sedan dess vuxit till att bli en av Sveriges ledande oberoende konsulter utan bindningar till vare sig entreprenörer eller tillverkare. Bengt Dahlgren-koncernen har drygt 550 medarbetare som verkar i hela landet. Med ambitionen att erbjuda kundnära helhetslösningar genom hela processen har Bengt Dahlgren kunder inom såväl privat som offentlig sektor.

Både kund och kandidat

Bolagets VD Michael Walmerud har erfarenhet av Finnveden Executive – både som kund och som kandidat.

”Jag har ett förflutet inom bygg- och fastighetsbranschen och har arbetat inom entreprenad, fastighet och finans samt som konsult. I min senaste anställning jobbade jag som vice VD och blev då rekryterad till Bengt Dahlgren av Anne Palmgren på Finnveden Executive”, berättar Michael.

”Under min karriär har jag varit igenom rekryteringsprocessen ett antal gånger och har upptäckt att det är en väldigt stor variation på hur rekryteringskonsulter agerar. Ibland blir du kontaktad av headhunters som bara vill få till en affär men inte är beredda att göra analysen. Annes angreppssätt är det motsatta. Hon är extremt skicklig på att sätta sig in i uppdragsgivarens behov, hur bolaget fungerar och vilken typ av person man söker”.

”Hon lämpar inget åt slumpen. Som kandidat får du vara beredd på att jobba hårt – hon vänder och vrider på frågorna och säkerställer att du är konsekvent i dina svar. Resultatet är en analys som, enligt min åsikt, är klockren. Just det här sättet att arbeta tycker jag är en framgångsfaktor.”

Vågar ifrågasätta

Efter Michael Walmeruds tillträde som VD har Anne fått förnyat förtroende, bland annat i vid rekryteringarna av en HR-Manager och en Chief Operations Officer. Det viktigaste i en rekrytering är naturligtvis att hitta rätt person, konstaterar Michael.

”Rekryteringen av en ny ledare är en viktig investering i företagets framtid och fel person på fel plats kan få katastrofala följder. Därför känns det tryggt att veta att Anne är så noggrann i sitt tillvägagångssätt – att hon verkligen går till botten med frågeställningarna. Hon ifrågasätter också oss som kund. Har vi tänkt rätt när vi har formulerat vårt behov och våra krav? Eller har vi tänkt fel eller kanske bara halvvägs? Hon är bra på att få fram den exakta, tydliga profil som krävs för en lyckad rekrytering.”

Det faktum att Anne inte enbart förlitar sig till standardiserade tester är något som Michael Walmerud har uppskattat, både som kund och som kandidat.

”Anne kör inte enbart de förväntade testerna utan överraskar med lite mer praktiska, jordnära moment som tvingar kandidaten att tänka analytiskt och verkligen försöka formulera sig i ord och skrift. Resultatet blir intressanta och fylliga rapporter som jag upplever är mitt i prick. Vid vår senaste rekrytering upplevde jag att vi hade fått en knivskarp bild av respektive person, som också stämde när vi träffade dem i verkligheten.”

Ring oss Följ oss